Üniversitemiz Kurumsal Mezun Öğrenci Memnuniyeti 2023 Yayınlandı

13/05/2024 14:55:57 - 07/05/2024 14:58:57 - 189 Okunma

Kurumsal Mezun Memnuniyeti Raporları

MMA: Kurumsal Mezun Öğrenci Memnuniyeti Araştırması 2023

Kırklareli Üniversitesi katılımcı, kapsayıcı, sürdürülebilir ve hesap verilebilirliği içeren kurumsal eğitim politikası, iç ve dış paydaş gereksinim ve beklentileri doğrultusunda geliştirme ve iyileştirmeleri temel almaktadır. Bu kapsamda Kırklareli Üniversitesi 2018 yılında geliştirdiği kurumsal iç kalite güvencesi sistemi modeli dört aşamalı süreç olarak; (a) çok yönlü ve çok paydaşlı durumsal analiz, (b) durumsal analiz odaklı eğitim politikası tasarımı, (c) eğitim politikasının uygulanması ve değerlendirilmesi ve (d) akreditasyon, aşamalarını içermektedir. Bu yönüyle üniversitemizin, eğitim-öğretim alanındaki kalite güvence sistemi, iç-dış paydaş beklenti ve gereksinimlerini; eğitim planları, ders içerikleri, öğretim uygulamaları, program yeterlikleri, ders öğrenme çıktıları, öğrenme ortamları, ölçme-değerlendirme, öğrenme materyalleri vb. alanlardaki tüm uygulamaların geliştirilme ve iyileştirilmesinde belirleyici bir unsur olarak temel almaktadır. Eğitim-öğretim alanındaki bu kurumsal politika bağlamında Üniversitemiz, 2020 yılından itibaren dış paydaş olarak mezun öğrencilerinin görüş ve değerlendirmelerine belirli zaman aralıklarıyla başvurmaktadır.

2023 mezun öğrenci memnuniyeti araştırmasına, ön lisans, lisans ve lisansüstü birimlerden toplam 649 öğrenci katılmıştır. Memnuniyet anketi 5 Ekim – 8 Kasım 2023 tarihleri arasında mezun öğrencilere uygulanmıştır. Araştırma bulguları dört başlıkta ortaya konulmuştur; a) mezun öğrenciye yönelik genel bilgiler, b) çalışılan sektör, iş bulma süreçleri, c) üniversite ile iletişim ve kariyer destek eğitimlerinden yararlanma, d) üniversite ve mezun olunan bölüm eğitiminden duyulan memnuniyet.

MMA eogk klu mezun