katılımcı, kapsayıcı, sürdürülebilir bilim eğitimi
Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü

Üniversitemiz Program Akreditasyonu (İaa) Süreç Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

06/06/2024 14:51:01 - 07/06/2024 14:51:01 - 45 Okunma

Kırklareli Üniversitesi

Program Akreditasyonu Süreç Değerlendirme Toplantıları

 

 

 

 

İlahiyat Fakültesi Program Akreditasyonu (İAA) Değerlendirme Toplantısı

Üniversitemizin akademik kalitesini ve programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu gözden geçirmek amacıyla Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü işbirliğinde hazırlanan program akreditasyonu ön hazırlık ve süreç değerlendirme toplantılarının 7.si 5 Haziran 2024 tarihinde İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI, Fakülte sekreteri Ertuğrul CEYLAN, Dr. Öğr. Üyesi Feim GASHİ, Arş. Gör. Tayfur YURDANUR ve Öğr. Gör. Adem TAŞ ile Program Akreditasyonundan Sorumlu Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ ve Uzman Gizem CÖMERT katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Feim GASHİ , toplantıda yaptığı açıklamada, program akreditasyon komisyonunun değiştiğini ve bu doğrultuda görev paylaşımlarının yapıldığını, eğitim planlarının İAA standartlarına göre değerlendirildiğini ve buna yönelik seçmeli ders sayısında değişiklikler yaptıklarını vurguladı. Ayrıca, İAA akreditasyon ölçütlerine dayalı fizibilite çalışmaları yapıldığını ve eksikliklerin tespit edildiğini bununla birlikte özdeğerlendirme raporu yazımında da 5. ölçüte kadar ilerleme kaydedildiğini aktardı. Fakülte sekreteri Ertuğrul CEYLAN ise fakülte web sayfalarında akreditasyona yönelik yeni bir düzenleme yapıldığını ve akreditasyona yönelik yapılan tüm faaliyetlerin ve çalışmaların kamuoyu ile web sitesi üzerinden paylaşıldığını ifade etti.

Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ ise, İlahiyat fakültesinin program akreditasyon sürecinde geldikleri noktanın çok sevindirici olduğunu, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ediyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlahiyat fakültesinin akreditasyon sürecindeki hazırlıklarını daha verimli hale getirmek için bir çalışma takvimi planlaması yapmalarını önerdi. Ayrıca, İlahiyat fakültesinde başlatılan dekan-öğrenci buluşması gibi etkinliklerin kuruma yaygınlaştırılarak her yıl düzenli bir şekilde tüm bölümler tarafından yapılmasının önemine vurgu yaptı. Toplantıya katılanlara akreditasyon sürecinde gösterdikleri özveri ve işbirliği için teşekkür eden İşeri, üniversitenin kalite ve başarı odaklı vizyonunu güçlendirmek adına yapılan çalışmalara verdikleri destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

akreditasyon eogk klu iaa ilahiyat

Facebook Twitter Google Plus
İlahiyat Fakültesi Program Akreditasyon Değerlendirme Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.