Kurumsal Öğrenci Memnuniyeti Raporu-2022

05/05/2023 13:01:29 - 29/09/2023 13:01:29 - 205 Okunma

Kurumsal Öğrenci Memnuniyet Raporları

Öğrenci Memnuniyeti Araştırması Raporu 2022

Üniversitemiz kurumsal eğitim politikası, kapsayıcı, katılımcı ve sürdürülebilirliği öngörmektedir. Bu açıdan kurumsal eğitimin niteliğini geliştirme ve iyileştirmeye yönelik her yıl öğrenci memnuniyet araştırmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü’nce hazırlanan Öğrenci Memnuniyet Araştırması Raporu-2022;.  a) öğrenme-öğretme süreçleri, b) öğrenme ortamları ve kaynakları, c) sosyal ve kültürel etkinlikler, d) yönetime katılım ve iletişim, e) sağlık ve beslenme, f) ortak kullanım alanları, g) kurumdan memnuniyet ve tavisye etme olmak üzere yedi boyutu içermektedir. KÖM-Kurumsal Öğrenci Memnuniyeti Araştırması-2022'ye ön lisans, lisans ve lisansüstü birimlerden toplam 757 öğrenci katılmıştır.

Üniversitemiz Kurumsal Öğrenci Memnuniyeti Araştırmalarının yıllar bazındaki bulgularının genel sonuçların bakıldığında; 2018 yılı araştırması genel ortalaması 3.11; 2019 yılı araştırması genel ortalaması 3.16; 2020 yılı araştırması genel ortalaması 3.36, 2021 yılı öğrenci memnuniyet araştırmasının genel ortalaması 3,53 ve 2022 yılı araştırması genel ortalaması 3,41 olduğu görülmektedir. Bu durum Üniversitemizde öğrenci memnuniyetinin yıllar bazında sürekli artış gösterdiği, öğrenci memnuniyetinin “nötr” (kararsız) bir memnuniyet düzeyinden “iyi” bir memnuniyet düzeyine doğru değiştiğini ortaya koymuştur. Öğrencilerimizin beklenti ve memnuniyetine ilişkin araştırma bulguları doğrultusunda, üniversitemiz ilgili alanlarında gerekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yürütülecektir. 2022 Öğrenci Memnuniyet Araştırması Raporu aşağıda sunulmuştur.

2022 Öğrenci Memnuniyet Araştırması Raporu için....

KÖM Raporu sonuçlarına bağlı birimlerin iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerini raporlama formu

KÖM Kurumsal Öğrenci Memnuniyeti-2022 Kırklareli Üniversitesi